Mazars flyttar Stockholmskontoret

I nya lokaler från augusti.

Jakobsgatan 6

Efter 16 år på Mäster Samuelsgatan 56 tar flyttar Mazars i Stockholm in i nya lokaler på Jakobsgatan 6, ett stenkast från Operan och Kungsträdgården. I huset ligger nöjesetablissemanget Hamburger Börs och bland andra Altor Equity Partners, huvudägare i LRF konsult, sitter där.

”Vi har tittat på olika alternativ och när vi blev erbjudna den här lokalen av Vasakronan kändes det helt rätt. Den har allt som vi letat efter. Det blir ett modernt, öppet och ljust kontor på ett fortsatt centralt läge i city, men anpassat till dagens arbetssätt som blir alltmer digitalt och flexibelt”, skriver kontorschefen Karin Westerlund i ett mejl till Revisionsvärlden.

Hon uppger att kontoret är det första inom Mazars att tillämpa aktivitetsbaserade arbetsplatser, alltså utan egna skrivbord. Det innebär att kontoret kan klara sig med  mindre yta än tidigare.

Blir hyran högre eller lägre?

“Hyran är något mellan oss och Vasakronan”, hälsar Mazars.

Mazars har närmare 300 medarbetare, varav ca 100 arbetar på Stockholmskontoret. Flytten går i början av augusti.

“Vi ser alla fram emot att komma på plats i de nya lokalerna – den 6 augusti räknar vi med att ha kommit iordning. Det kommer bli ett riktigt lyft!”, skriver Karin Westerlund.

Samuelsgatan 56

 

Martin Hammarström

[email protected]