BDO flyttar Stockholmskontoret

"Vi får ett representativt nationellt huvudkontor."

Efter flytt

BDO flyttar till Stockholmskontoret från Garnisonen på Östermalm till Sveavägen 53 närmare city. Byrån har skrivit kontrakt med Bonnier fastigheter som just nu bygger om fastigheten Magasinet, där Bonnier Tidskrifter huserade i nära hundra år. Flytten berör ca 250 personer och planeras ske hösten 2018.

Efter flytten hamnar BDO bara ett par kvarter från Crowe Horwath Osborne på Drottninggatan och Deloitte på Rehnsgatan. Längre ned på Sveavägen 20 ligger Grant Thornton, den kanske tuffaste konkurrenten.

Regionchefen Jakob Tenselius anser att en flytt krävs för att BDO ska kunna nå sina affärsmål, som förutom fortsatt tillväxt handlar om att byrån ska ha branschens nöjdaste kunder och de mest engagerade medarbetarna.

“Vi har under en tid sökt efter ett bättre affärsläge som passar BDO i framtiden. I våra nya lokaler får vi ett representativt nationellt huvudkontor som blir en hubb för alla medarbetare på BDO Sverige som är i Stockholm. Vi blir en ännu attraktivare arbetsgivare där både befintliga och potentiella medarbetare och partners upplever ett lyft”, skriver Jakob Tenselius i ett mejl till Revisionsvärlden.

Han tror att de nya lokalerna kommer att stärka BDO:s varumärke på nationell nivå och öka dess attraktionskraft gentemot kunderna. Förutom kontoret kommer Bonnier att ha konferens och mötesrum i huset som BDO kan utnyttja.

“Vi kommer att öka andelen kundmöten och kundseminarier i egna lokaler och kommer att skapa en bra mötesplats”, skriver Jakob Tenselius.

Många kontorsflyttar går ut på att personalen ska arbeta aktivitetsbaserat (utan egna skrivbord) vilket innebär att lokalytan kan minskas. Så tänkte exempelvis KPMG när de lämnade det gamla huvudkontoret på Tegelbacken, se tidigare artikel. BDO väljer i stället att öka kontorsytan från dagens 3200 kvadratmeter till 4000 kvadratmeter och låter vissa medarbetare behålla skrivbordet.

“Vi kommer till största delen att arbeta aktivitetsbaserat och den utökade ytan möjliggör mötesplatser i många olika former för våra kunder”, skriver Jakob Tenselius, som inte vill gå in på hur hyreskostnaden förändras.

Före flytt

Idag sitter BDO på Karlavägen 100 i kontorskomplexet Garnisonen som kom på fjärde plats i en omröstning bland Svenska Dagbladets läsare om ”Stockholms fulaste byggnad”. BDO:arna tycks inte sörja att de tvingas lämna 1970-talskomplexet.

“Beslutet att byta till större lokaler med bättre affärsläge har skapat en enormt fin energi i organisationen”, skriver  Jakob Tenselius. Flyttkalle AB – flytt hjälp, bud & transport i Stockholm. Kontakta oss om du ska flytta & bor i Stockholm. En flyttfirma med lång erfarenhet.

Huset, med en 350 meter lång fasad mot Karlavägen, har dock även anhängare.

”Jag gillar Garnisonen och uppfattar det inte som fult”, sa Revisorsinspektionens chef Per Johansson i en intervju med Revisionsvärlden i fjol. Revisorsinspektionen sitter också i Garnisonen.

Martin Hammarström

[email protected]