Mazars flyttar Stockholmskontoret – igen

Regeringsgatan 67

Efter fem år på Jakobsgatan 6 flyttar Mazars sitt Stockholmskontor till nya lokaler på Regeringsgatan 67. I samband med att det nuvarande hyreskontraktet löper ut under sommaren, har Mazars beslutat att hitta en ny lokal ”mer anpassad utifrån verksamhetens behov och önskemål”. Sedan det förra kontraktet skrevs har Mazars även sålt verksamheten inom redovisning och lön, men har ändå cirka 100 medarbetare i Stockholm.

”Efter pandemin har vårt sätt att arbeta delvis ändrats, liksom för många andra arbetsgivare. Våra medarbetare har möjlighet till flexibilitet, där delar av arbetstiden kan disponeras från hemmakontoret. Kontoret i sig får därmed en ny roll som en social samlingsplats och en yta som ger fler möjligheter till fysiska möten”, säger Karin Westerlund, vd för Mazars i Sverige, i ett pressmeddelande.

Maria Tellström, som sedan den 15 mars är chef för kontorsområde Stockholm (kontoren i Stockholm och Eskilstuna), är positiv till flytten:

”Lokalen kommer att vara nyrenoverad och anpassad efter våra behov när vi flyttar in”, säger hon.

De nya lokalerna uppges vara något mindre, men mer effektiv än de nuvarande .

Regeringsgatan 67 ligger endast några kvarter från Jakobsgatan 6 och är certifierad på silvernivå enligt LEED, ett internationellt miljöcertifieringssystem. Kontorslokalen kommer att erbjuda ett öppet kontorslandskap med indelning i ett antal mindre, öppna rum. Mötesrummen uppges bli fler, liksom antalet enklare platser där medarbetarna kan slå sig ner med sin laptop.

Jakobsgatan 6
Martin Hammarström

[email protected]