Lönekonsulten flyttade 140 mil för att driva vandrarhem

”Det mest vågade jag gjort i hela mitt liv”.

Anne Hedqvist

Anne Hedqvist arbetade som lönekonsult på en byrå i Piteå när hon såg en annons på Blocket. Huset var ett 420 kvadratmeter stort vandrarhem med 14 rum och 40 bäddar. Att det låg i Karlskrona och Anne Hedqvist bodde och arbetade i Piteå utgjorde inget hinder. Hon skickade dit en kompis syster med mobilkameran, såg filmerna och slog till.

För tidningen Barometern berättar Hedqvist hur hon sade upp sig från byrån och i maj 2022 flyttade 140 mil söderut. Karlskrona hade hon endast besökt ett par gånger tidigare.

”Mina bästa affärer har jag gjort på uppstuds. Men det här var nog det mest vågade jag gjort i hela mitt liv”, säger Anne Hedqvist till tidningen.
Hon beskriver sig som ”lite av en entreprenör” och innan Hedqvist blev lönekonsult har hon arbetat på Piteå kommuns lönekontor, drivit ett solarium och en skivbutik – bland annat.

En trygghet var att hon fick med sig en större lönekund när hon slutade på byrån.

”Det var ju något vi lärt oss av pandemin att det går att jobba digitalt. Och skulle det inte funka med vandrarhemmet, hade jag i alla fall haft den inkomsten säkrad”, säger Anne Hedqvist till Barometern.

Men vandrarhemmet har gått långt över förväntan. På sommaren kommer många turister. Under vinterhalvåret kommer hantverkare som jobbar på kontrakt och bokar upp sig veckovis. Nu ska Hedqvist, som bott nästan hela livet i Norrbotten, läsa på om Karlskronas historia och besöksmål, något hon hittills inte riktigt haft tid för.

Redaktionen

[email protected]