KPMG rådgivare när Polestar går mot notering

”Bred erfarenhet av liknande SPAC-transaktioner”.

Stefan Lundberg

Medan Volvo Cars noteras på Stockholmsbörsen den 28 oktober har den delägda elbilstillverkaren Polestar ingått ett avtal med SPAC-bolaget Gores Guggenheim i syfte att notera bolaget i USA. Polestar stiktar på en värdering på närmare 20 miljarder USD, vilket är i paritet med Volvo Cars tänkta värdering på mellan 163 och 200 miljarder kronor.

KPMG Capital Markets är rådgivare i samband med Polestar-noteringen med ett svensk-amerikanskt team lett av Stefan Lundberg, Marybeth Shamrock, Jessica De Geer och Antonio Diosdado Vilches. KPMG har även varit skatterådgivare till Polestar under ledning av Caroline Valjemark.

”Vi har under transaktionen kunnat dra nytta av KPMG:s internationella nätverk med bred erfarenhet av liknande SPAC-transaktioner och av amerikanska noteringsprocesser”, säger Stefan Lundberg Head of Capital Markets, KPMG, i ett pressmeddelande.

Polestar har huvudkontor i Göteborg. Bilarna tillverkas för närvarande i Kina men kommer i fortsättningen även att tillverkas i USA.

I pressmeddelandet om Volvo Cars-noteringen lyser revisionsbyråerna dock med sin frånvaro i listan över rådgivare. Revisionen av Volvo Cars sköts av Deloitte sedan 2018.

Martin Hammarström

[email protected]