KPMG nystar upp misstänkt korruptionshärva

Jobbar på löpande räkning i ”brådskande ärende”.

Tidningen Dagens Nyheter har i flera artiklar avslöjat att tjänstemän på trafikkontoret i Stockholms stad kan ha gynnat sig själva eller närstående i samband med inköp av konsulttjänster.

En enhetschef har under nio års tid attesterat fakturor för över en kvarts miljon kronor till sitt eget bolag. Chefen är polisanmäld och kommunen lämnade i måndags över ärendet till polisens nationella korruptionsgrupp. Men Stockholms stad gör även en egen utredning med hjälp av KPMG.

”Trafikkontoret har anlitat externa revisorer som har fått i uppdrag att göra en fullständig genomlysning av vad som inträffat. Det är viktigt för oss att gå till botten med detta”, säger Erik Johansson, pressansvarig på trafikkontoret till Revisionsvärlden.

Han kan inte säga hur lång tid utredningen kommer att ta eller hur mycket den kommer att kosta. KPMG arbetar på löpande räkning.

”Vi har gjort en direktupphandling så det måste bli är minde än 534 860 kronor som är gränsen för direktupphandling”, säger Erik Johansson.

Varför valde ni KPMG?

”Det är ett brådskande ärende och vi bedömde att de har hög kompetens. Vi har bra erfarenhet av dem sedan tidigare”, säger Erik Johansson.

 

Martin Hammarström

[email protected]