Juridiktjänsten Lexly tar plats hos Wrebit

Avtal för egenföretagare i växande redovisningsapp.

David Wengbrand

Lexly, tidigare Avtal24, är en gör-det själv-tjänst som skapar juridiskt korrekta avtal. Lexly erbjuder även juridisk rådgivning. Samarbetet med Wrebit är det senaste i en rad liknande inom redovisning. Enligt uppgift till Revisionsvärlden får Wrebit en provision eller så kallad kickback på alla Lexlyavtal som säljs genom Wrebits app.

”Det finns en förväntan hos kunder att kunna finna allt de behöver på ett ställe. Vårt mål är att en egenföretagare aldrig ska behöva lämna Wrebits plattform” säger David Wengbrand, vd och grundare på Wrebit, i ett pressmeddelande.

Lexly har tidigare presenterat liknande samarbeten med Aspia, som innebar att Lexlys standardavtal skulle synas i Aspias kundportal. I fjol köpte Ludvig & Co 5 procent av Lexly i en affär som innebar att Lexly koncentrerade sig på att utveckla sin gör-det-självtjänst, medan Ludvig & Co tog över Lexlys rådgivningsdel.

Wrebit har ett mobilt bokföringsprogram för egenföretagaren som i grundutförandet är gratis för användaren. Wrebits intäkter kommer från rådgivning som utförs av anslutna redovisningsbyråer. Wrebit kan sägas vara en plattform där redovisningskonsulter möter kunder. Bolaget grundades av Wengbrand Redovisning år 2014.

Martin Hammarström

[email protected]