“Jag anställer dem jag tycker är bäst”

Niklas Feiff, ägaren till Årets tillväxtbyrå i Uppsala län, avslöjar sitt framgångsrecept.

I mitten Niklas Feiff. Foto RV.

Feiff Revision & Redovisning är Årets tillväxtbyrå 2019 i Uppsala län. Ägaren Niklas Feiff tog emot priset på nätverksträffen CloudLunch, som arrangerades på boutiquehotellet Villa Anna i fredags. Revisionsvärlden ställde några frågor.

Berätta om din byrå.

”Feiff är ett familjeföretag i andra generation som har funnits i nästan 30 år. Jag tog över efter min pappa för 4 år sedan och efter det har bolaget vuxit successivt varje år. Bolagets omsättning är relativt jämnt fördelad mellan redovisning och revision”, säger Niklas Feiff.

Har du gjort några förändringar på byrån sedan du tog över?

”Grundverksamheten är densamma, men något jag arbetat mycket med är medarbetarna. Feiff ska vara Uppsalas bästa arbetsplats för den som vill jobba med redovisning eller revision. Jag anställer dem jag tycker är bäst och det är individer som är mycket attraktiva på arbetsmarknaden. Jag lägger mycket energi på att få dem att trivas och att utvecklas.”

Ni var sex personer när du tog över byrån, nu är ni ett tiotal medarbetare. Vill du fortsätta att växa?

”Långsiktigt kan det vara intressant men jag vill inte växa för växandes skull. Just nu jobbar vi på med de kunder vi har.”

Ni arbetar både med redovisning och revision. Har ni olika strategier för de olika delarna när det gäller exempelvis digitalisering och affärsutveckling?

”Digitaliseringsdebatten kretsar ju mest kring redovisningstjänster. Revisionen innehåller nog mindre handpåläggning till sin natur. När det gäller Digitalisering är vår strategi att hänga med i utvecklingen men inte att leda den.”

Du driver byrån i en studentstad. Kan du dra någon nytta av dem, exempelvis som extrapersonal?

”De flesta som börjar hos oss har några års arbetslivserfarenhet och många av oss har tidigare jobbat på någon av de större byråerna. Vi försöker att jobba med kontinuitet och har inte behövt ta in extrapersonal. Däremot känner jag starkt för Ung Företagsamhet som främst inriktar sig på att lära gymnasieungdomar entreprenörskap, det är här både jag och många andra har tagit våra första steg mot att bli egenföretagare.”

Martin Hammarström

[email protected]