Här är Gävleborgs snabbast växande byråer

Norengs: Spanienresa morot för digitalisering.

Du har väl inte missat CloudLunch, en serie nätverksträffar runt om i landet för redovisnings- och revisionsbyråer, som drar igång i höst. Arrangörerna Revisionsvärlden och 24SevenOffice delar i samband med luncherna ut det nyinstiftade priset Årets Tillväxtbyrå. Priset delas ut till den revisions- eller redovisningsbyrå i varje län som vuxit snabbast och samtidigt ökat mest vad gäller både vinst och soliditet.

Stefan Norengs & Linda Asplund (Foto: Peter Janhans)

En av de nominerade byråerna i Gävleborgs län är Norengs Redovisningsbyrå. Revisionsvärlden har pratat med bolagets kontorschef, Linda Asplund, om framtidsutsikterna.

När Revisionsvärlden ringer upp Linda är personalen nere i Spanien en vecka och arbetar därifrån.

Nya möjligheter med digitaliseringen

För att anpassa sig till ett digitalt arbetssätt startade byrån i våras igång ett internt projekt med målet att till hösten kunna arbeta helt digitalt. De bokade in en vecka i Spanien i september med tanken att de fram tills dess skulle ha ett så digitalt arbetssätt att de väl nere i Spanien skulle kunna arbeta helt obehindrat.

”Det är lätt att sätta ut mål utan att ha en ordentlig plan. Vi kände att det behövdes något att ta på, så vi valde att boka resan först och genomföra projektet sen. Nu är vi på plats i Spanien och har klarat vårt mål. Vi har digitaliserat våra arbetsuppgifter och kan nu kan vi jobba på här obehindrat i en vecka.”

Breddar med ytterligare tjänster

För 3 år sedan genomgick verksamheten en omorganisering och i samband med detta gick Linda Asplund in som kontorschef. Hon arbetar inte med varken revision eller redovisning, utan har sitt fokus på personal, drift och att utveckla byråns verksamhet.

”Min tanke har varit att vidga byrån med ytterligare tjänster, exempelvis erbjuder vi våra kunder hjälp med rekrytering, personalfrågor och säljstöd. Att bredda verksamheten med olika kompetenser ser vi som ett vinnande koncept. Vi har fått en närmre relation till våra kunder.”

Nyligen har byrån fått tillskott med ytterligare en medarbetare, som inte heller arbetar med redovisning. ”Hon är anställd som projektledare och kommer bidra med nya kompetenser, såsom IT-kunskaper”, säger Linda.

”Måste våga kliva ut och arbeta nära kund”

I en allt mer digitaliserad och automatiserad bransch är det viktigt att våga bredda sin verksamhet, menar hon.

”Branschen brottas med att bli mer rådgivande. När automatisering och digitaliseringen har eskalerat, vad är det då vi ska göra? Här måste vi våga kliva ut och arbeta nära kund, inte vara rädda för att ta mer plats. Vi ska inte bara leverera en påse redovisningstjänster.”

Omorganisering och förändrade arbetssätt kan ibland vara svårt att anpassa sig till, men Linda menar att det i princip bara tas emot positivt av såväl medarbetare som kunder.

”Jag vill hylla såväl byråns ägare som personalgruppen, alla bidrar och anpassar sig till förändringen. Vi tror på det här, har en tydlig vision och vi springer alla åt samma håll.”

 

Här är samtliga nominerade byråer i Gävleborgs län: 

Celebra Reco AB

Er Revision i Gävle AB

Geflerevisorerna AB

Midama Ekonomi AB

Norengs Redovisningsbyrå AB

Plus Revision i Hälsingland AB

Sekona Ekonomibyrå AB

Sjölunds Ekonomibyrå AB

Söderströms Revisionsbyrå AB

Redovisningstjänst i Delsbo AB

Läs mer om CloudLunch och anmäl dig här.

Ingrid Öhrn

[email protected]