Hallandsbyrån nobbar rekrytering – men ökar varje år

”Vi kan utveckla byrån på andra sätt”.

Malin Klasson och Lena Söder

Ellox Redovisning i Halmstad är Årets tillväxtbyrå 2022 i Hallands län. Byrån drivs av auktoriserade redovisningskonsulterna Malin Klasson och Lena Söder. Revisionsvärlden ringde upp Lena Söder och ställde några frågor.

”Vi startade byrån tillsammans 2016. Det var i samband med en omorganisation samt ägarförändringar på den byrå vi jobbade på som vi tyckte att det var rätt läge att starta eget. Vi har båda lång erfarenhet av ekonomi, tillsammans mer än 35 år”, säger Lena Söder.

Omsättningen har ökat varje år sedan start och uppgick i år till 2,3 Mkr. Har ni anställt någon?

”Nej det är bara vi två. Vi kände från början att vi ville arbeta tillsammans och att det bara skulle vara vi två, utan fler anställda.”

Så hur kommer det sig att vi varje år lyckas öka omsättningen?

”I början hade vi litet för litet jobb, nu ligger vi på en bra nivå tycker jag. Vi har fått in ett antal kunder där vi bara hjälper till med exempelvis bokslut, ingen löpande redovisning och kan på så vis ta in fler kunder.”

Det är inte digitaliseringen som gör er effektivare?

”Jag tror inte det. Vi har många kunder som är digitala, men även många som lämnar i pappersform. Det är ganska mycket handpåläggning oavsett.

Innebär detta är det är slut med tillväxten nu?

”Vi kan utveckla byrån på andra sätt än att växa som att effektivisera vår egen tid och våra uppdrag

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Den byrå som ökat snabbast det senaste räkenskapsåret vinner. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]