H3llo Ekonomi & Sälj boostar byrån med en digital PT

“Har fått oss att tänka annorlunda”

Miriam Hayder och Maria Kato. Foto Fortnox

Sponsrat innehåll från Fortnox

H3llo Ekonomi & Sälj valde att ta hjälp av Fortnox Digital PT redan i uppstarten. Att jobba smart från början har gett Miriam Hayder och Maria Kato möjlighet att bygga upp sin redovisningsbyrå på sitt sätt.

För ett år sedan startade Miriam Hayder och Maria Kato h3llo Ekonomi & Sälj, som erbjuder kunderna – oavsett bransch, storlek och behov – helhetslösningar inom ekonomi och försäljning. Byrån vill vara en aktiv partner, bidra med den kompetens som Miriam och Maria har samlat på sig under många år av eget företagande, och hjälpa kunderna att utveckla sina bolag.

Eftersom båda var helt inställda på att h3llo skulle vara en modern byrå med spetskompetens inom digitalisering valde de att ta hjälp av Fortnox Digital PT redan från start.

– Vi visste att digitala verktyg och arbetssätt var en förutsättning för att vi skulle kunna göra det vi ville. Det vill säga fokusera på det viktiga i ett bolag, lönsamheten. Då behöver man snabbt kunna få fram korrekta resultat och det förutsätter i sin tur effektiva och lättarbetade flöden. Därför började vi i den änden, med att få alla processer på plats, berättar Miriam.

Är du redovisningskonsult och vill jobba smartare? Läs mer och boka Fortnox Digital PT här.

Inför det första mötet med Fortnox Digital PT hade Miriam inte hela bilden och hur allt hänger ihop klart för sig. Tillsammans gick de igenom byråns arbetsprocesser, en i taget. Leverantörsfakturor, kundfakturor och kvitton och utlägg. Målet var att sätta ett digitalt arbetssätt för varje process och sedan få ihop helheten. Att skapa sömlösa digitala flöden där så mycket som möjligt är automatiserat.

– Det är lite som ett pussel. Fördelen för oss var att vi inte hade något bagage, utan började att jobba “rätt” med de kunder vi hade redan i början. Det har gett oss möjlighet att bygga upp byrån på vårt sätt, säger Miriam.

– För oss har den här processen gått förvånansvärt lätt och det tror jag beror på vår inställning, att vi har varit både beslutsamma och intresserade av att digitalisera.

Resan mot digitala arbetssätt och automatiserade processer beskriver Miriam som tidskrävande. Hon berättar att hon har lagt mycket tid och energi på att få systemen på plats och att hitta sin roll som redovisningskonsult och rådgivare.

– Idag har jag hela bilden klar för mig och har på köpet blivit väldigt vass på Fortnox, hur man gör och vad som faktiskt går att göra. Jag tycker att det är lättare nu att ta till sig nya smarta funktioner.

Nästa steg är att få in fler kunder. Kundportföljen har hittills, medvetet, bestått av ett begränsat antal kunder. Detta för att ha tid att arbeta fram smarta processer och arbetssätt som möjliggör snabb återkoppling.

– Den viktigaste insikten för oss har nog ändå varit att man behöver tänka annorlunda för att ta sin byrå till nästa nivå. Vi ville sätta kundnyttan och


Service médical à domicile de Medici Generici à Rome

Service médical à domicile de Medici Generici à Rome

Notre équipe fournit un service de soins de santé à domicile, garantissant professionnalisme et confort pour les patients à Rome.

framför allt lönsamheten i fokus, och det har Fortnox Digital PT verkligen fått oss att göra, avslutar Miriam.

Är du redovisningskonsult och vill jobba smartare? Läs mer och boka Fortnox Digital PT här.

Sponsrat innehåll från Fortnox

 

Martin Hammarström

[email protected]