Full flexibilitet när Grant Thornton öppnar nya kontoret i Stockholm

Monika Wannholm

Vid årsskiftet flyttade Grant Thornton sitt huvudkontor i Stockholm, från Sveavägen 20 nära Hötorget till Kungsgatan 57, några kvarter västerut. Nu när coronarestriktionerna släppt kommer kontoret att börja användas på allvar, men byrån har inte satt upp några centrala riktlinjer kring exakt hur många dagar man ska vara på kontoret. En del medarbetare får livspusslet att funka bättre vid hemarbete, andra vill helst vara på kontoret varje dag.

”Utifrån detta har vi sagt att det är full flexibilitet som gäller. I första hand är det kundernas behov som kommer styra när man är på kontoret, sedan sätter varje team eller avdelning sina gemensamma ramar för vilka möten och annan typ av arbete som sker fysiskt på kontoret. Därefter väljer var och en fritt vad som passar det egna arbetet bäst. Förutom att jobba från kontoret och hemmet, pratar vi ofta om ”den tredje platsen” som ofta är ute hos kund, men som även kan vara till exempel sommarstugan eller ett co-workingställe”, säger kontorschefen Monika Wannholm i ett pressmeddelande.

De nya lokalerna är på 4200 kvadratmeter, vilket kan jämföras med hela 8 800 kvadratmeter på Sveavägen. Kontorsytan må vara halverad, men man kommer få dubbla upplevelsen, lovar kontorschefen Monika Wannholm.

Byrån vill beskriva det nya huvudkontoret som en mötesplats mer än en arbetsplats. Det blir hemvist för närmare 500 medarbetare och Wannholm ser fram emot att kunna samla alla för en invigning längre fram i vår. I maj blir det öppet hus för kunderna.

Martin Hammarström

[email protected]