Fredrik Backman

Vd för Intrum Sverige till Ludvig & Co

Fredrik Backman har rekryterats som ny kontorsrörelsechef på LRF Konsult, som håller på att byta namn till Ludvig & Co. Han kommer närmast från rollen som Sverige-vd för inkassobolaget Intrum och tillträder sin nya roll på Ludvig & Co den 1 mars, enligt ett pressmeddelande. Fredrik Backman blir chef över kontorsrörelsen som består av 130 kontor runt om i Sverige och 1300 medarbetare.

”Vi har stort fokus på att modernisera verksamheten för att växa och möta nya behov på marknaden. Fredrik är en engagerad och inspirerande ledare med lång erfarenhet av att driva förändring och skapa ett arbetsklimat med en tydlig kultur- och värderingsgrund”, säger Rickard Westlund, vd på Ludvig & Co.

Rickard Westlund har även han arbetat inom Intrum, som chef för hela verksamheten i Nordeuropa. Fredrik Backman är den andra kända chefsrekryteringen Westlund gör efter att han tog över som chef för redovisnings- och rådgivningsbyrån i april i fjol. Den första var Per Skargren, som hämtades från Swedbank och som är segmentschef för Skog & Lantbruk på Ludvig & Co/LRF Konsult.