Anders Lagerholm

Skeppsbron Skatt rekryterar från Deloitte

Aspia-ägda Skeppsbron Skatt rekryterar skattejuristen Anders Lagerholm, specialist på skattefrågor kopplade till internationellt verksam personal. Anders Lagerholm kommer närmast från Deloitte Malmö och ska på Skeppsbron Skatt ansvara för ett nytt tjänsteområde för – Global Mobility Services.

Lagerholm har mångårig erfarenhet av frågor kring skatt, ersättning, förmåner, pensioner och lön när storföretag skickar personal mellan olika länder. Han har även särskild expertis avseende socialförsäkringstillhörighet och pendlare i Öresundsregionen. Enligt ett pressmeddelande innebär rekryteringen av Lagerholm att Skeppsbron Skatt startar ett helt nytt tjänsteområde kopplat till personbeskattning och utlandstjänstgöring. Teamet kommer bistå både arbetsgivare och arbetstagare.

”Det som lockar mig med Skeppsbron Skatt är dels att få möjligheten att vara delaktig i uppbyggnaden av ett nytt tjänsteområde inom ett företag som befinner sig i en spännande expansiv fas, dels att få arbeta med renodlad skatterådgivning utan att begränsas av det hav av oberoenderegler som gäller för rådgivare i en revisionsfirma”, säger Anders Lagerholm.
Aspia köpte i fjol lönespecialisten DLN och gick i år vidare med att köpa Skeppsbron Skatt. Rekryteringen av Anders Lagerholm kan ses som ett sätt att bredda erbjudandet till större internationella bolag.

Enligt pressmeddelandet är visionen är att Global Mobility-enheten skall växa med ytterligare en till två specialister under sensommaren.

”Skeppsbron Skatts verksamhet utvecklas – sammanslagningen med Aspia förbättrar erbjudandet till marknaden och vi står inför en kraftig expansion. Vi kommer att bredda vårt utbud av kvalificerade rådgivningstjänster och detta skapar behov av nya kompetenser men också utvecklingsmöjligheter för våra nuvarande medarbetare. Att ha Anders och hans specialistkompetens hos oss är ett lyft både för våra kunder och medarbetare”, säger Mac Berlin, partner på Skeppsbron Skatt, i pressmeddelandet.

Anders Lagerholm tillträdde tjänsten den 13 maj 2019.