Finansbolag i nytt samarbete med Björn Lundén

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén inleder ett ”strategiskt partnerskap” med finansbolaget Qred. Initialt består partnerskapet av en integration mellan Björn Lundéns bokföringssystem och Qred Visa, på den svenska marknaden. Integrationen innebär att Qred Visa-användares transaktioner kommer att bokföras direkt i Björn Lundéns system. Systemet liknar det som Mynt har med redovisningstjänster som PE Accounting och Wint. Senare kommer kommer Björn Lundén att erbjuda sina kunder Qreds samtliga produkter, bland annat företagslån.

”Qred blir en klockren partner för oss, som kompletterar vårt utbud med vassa finansiella tjänster som kan hjälpa våra kunder med finansiering i olika stadier av deras utveckling. Och våra vänner redovisningsbyråerna får en extremt smidig hantering av kundernas betalningar”, säger Ulf Bokelund Svensson, vd för Björn Lundén, i ett pressmeddelande.
Qred grundades 2015 och har ett egenutvecklat och automatiserat kreditvärderingssystem för företagslån. Bolaget har verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Belgien, Norge och Brasilien.

Martin Hammarström

[email protected]