Nytt företagskort utmanar kvittoapparna

Mynts Emil Kühner och Upsales Elin Lundström.

Redovisningstjänsten PE Accounting inleder ett samarbete med fintech-uppstickaren Mynt, som tillhandahåller företagskort. Det framgår av ett pressmeddelande. Mynts betalkort (debitkort) är integrerade med PE Accountings ekonomisystem i realtid. Köpen syns direkt i ekonomisystemet, utan mellansteg som filöverföringar eller liknande.

Företagskorten har under en testperiod utvärderats av kunder, däribland mjukvaruföretaget Upsales.

“När en anställd gör ett köp syns det direkt i PE Accountings app och det är enkelt att fota ett kvitto och hantera det direkt, något som annars glöms bort. Jag kan styra beloppsgränser på ett enkelt sätt samt ha realtidskoll på utläggen, det blir otroligt smidigt,” säger Elin Lundström, CFO, Upsales

En viktig del i utvecklingen har varit möjligheten att automatisera så mycket som möjligt, men utan att det blir fel i bokföring och uppföljning.

Snabbväxande Mynt kallar sin lösning ”nästa generations företagskort” och agerar även kreditgivare till små och medelstora företag. Lösningen lanserades så sent som i fjol, men redan idag uppger bolaget att tusentals svenska företag använder någon av Mynts tjänster. Mynt har tidigare fått finansiering från bland annat Svea Ekonomi och Luminar Ventures.

Martin Hammarström

[email protected]