FAR på jakt efter ny generalsekreterare

Medlemmar får nominera Dan Brännströms efterträdare - ”Måste inte vara en revisor”.

Dan Brännström

Branschorganisationen FAR:s generalsekreterare Dan Brännström slutar nästa sommar i samband med att han fyller 60 år. Då har han suttit på posten i över 14 år. Enligt tidningen Balans kommer de 5 300 medlemmarna – revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare och lönekonsulter – att få ett brev där de ombeds skicka in förslag på namn. Man har redan anlitat en rekryteringsfirma, Novare Executive Search.
”Vi tycker att det är viktigt att alla medlemmar får ge sin input och känna att de är delaktiga. Vi vill ju ha en så bred uppslutning som möjligt och då vill vi försöka lyssna på så många medlemmar vi kan. Vi har höga förväntningar! Generalsekreteraren för FAR har en mycket viktig uppgift och frågar du mig personligen är ju detta ett av landets finaste uppdrag”, säger Magnus Larsson, skattejurist på Deloitte och FAR:s ordförande, till Balans.

Jobbet som generalsekreterare är utåtriktat medan FAR:s vd Annelie Dahlqvist styr internt. Larsson anser att förtroendet för revisions- och redovisningsbranschen kommer att vara den nya generalsekreterarens mest betydelsefulla fråga. Att som Dan Brännström ha bakgrund som revisor är inget absolut krav.

”Det måste naturligtvis inte vara en revisor, men man måste helt klart veta vad rollen och yrket innebär i termer av utmaningar och kompetens”. säger Magnus Larsson till Balans.

Martin Hammarström

[email protected]