Falkensbergsbyråns framgångsrecept: ”Tillväxt i princip utan marknadsföring”

Christer Andersson och Tobias Andersson

Revisionstjänst Falkenberg AB är Årets tillväxt byrå 2018 i Hallands län. Priset delades ut på nätverksträffen CloudLunch i Halmstad på onsdagen. Revisionsvärlden fick en intervju med delägaren Christer Andersson.

Berätta litet om din byrå.

”Min kollega och jag har en bakgrund från PwC och anställdes på Revisionstjänst för drygt två och ett halvt år sedan. En av grundarna är fortfarande kvar. Vi driver numera Revisionstjänst tillsammans med honom. De var nio medarbetare på byrån från början, blev 11 med oss och nu är vi 14 personer”, säger Christer Andersson.

Är tillväxt ett uttalat mål för er?

“Det är en fråga jag får även från personalen. Faktum är att jag tycker att vi är en ganska bra och homogen grupp för närvarande. Kanske kan vi anställa ytterligare någon. Hittills har vår tillväxt skett i princip utan marknadsföring. Det är väldigt få kunder som slutar hos oss.”

Hur arbetar ni med digitalisering?

“Hårt! Särskilt min kompanjon Tobias Andersson har gjort ett mycket bra jobb med att förändra och digitalisera våra interna processer. Byrån arbetade inte alls digitalt när vi kom in, men nu börjar vi närma oss målet.”

Hur tuffa Är ni mot kunderna när det gäller att använda vissa system och arbetssätt?

”De som tidigare kom in med kassar fyllda av papper har successivt gått över till appar. Här uppfattar jag att förändringen går relativt lätt. Alla nya kunder måste jobba digitalt men har vi någon äldre kund som gillar pärmar så tillåter vi det. Här skiljer vi oss nog från de stora byråerna.”

De stora byråerna, som Aspia, har portaler. Kunden loggar in till byrån snarare än till redovisningsprogrammet. Är det en bra väg att gå även för en mindre byrå?

”Vi har diskuterat detta, inte minst i samband med GDPR, som innebär att vissa moment måste göras av inloggade kunder. Samtidigt är det svårt för en liten byrå att investera pengar i system som kanske är föråldrade om bara ett par år.”

Hur är konkurrensen lokalt i Falkenberg?

”Ganska hård skulle jag vilja säga. Finns ett antal halvstora byråer som också är duktiga. Sedan har Aspia och Baker Tilly kontor i Falkenberg men det finns ingen representation från the Big Four. ”

Årets tillväxtbyrå är ett nyinstiftat pris som delas ut till den byrå i varje län som ökat mest när det gäller omsättning, antal anställda, vinst och soliditet. Priserna delas ut på CloudLunch, en nätverksträff på för revisions- och redovisningsbyråer som anordnas runt om i Sverige av Revisionsvärlden och 24SevenOffice. Läs mer här.

Martin Hammarström

[email protected]