Engagemang och bra pris tillväxtbyråns framgångsrecept

Grundaren: ”Kan bli aktuellt med förvärv”.

Roger Karlsson och Anna Classon, Pelaren Ekonomi.

Pelaren Ekonomi är Årets tillväxtbyrå i Jönköpings län. Vetlandabyrån har 13 medarbetare och representationskontor i Sävsjö och Virserum. Revisionsvärlden fick en intervju med grundaren och delägaren Roger Karlsson.

Vilken typ av kunder har ni?

”Det är alla typer av företag – aktiebolag och enskilda firmor. Ganska många är jord- och skogsbruk, de utgör ungefär en femtedel av omsättningen.”

Många lantbruk har det tufft ekonomiskt. Hur gör man för att konkurrera när det gäller dessa kunder?

”Man ska vara duktig och engagerad. Sedan skadar det inte att försöka erbjuda ett bra pris.”

Hur hög personalomsättning har ni?

”Knappt någon alls. Personalen är vår framgångsfaktor. Vi försöker ge dem justa villkor, men kanske framför allt utveckla medarbetarna, lyfta dem.”

Hur ser konkurrensen ut i Vetlanda?

”LRF Konsult är nog störst, där arbetade jag själv även om det cirka 20 år sedan. Sedan finns Höglandets Revisionsbyrå och Aspia.”

Både Aspia (tidigare PwC Business Services) och LRF Konsult och har ju nya ägare. Tror du att de blir tuffare konkurrenter framöver?

”Det tror jag inte. Jag känner mig trygg med den lösning vi erbjuder idag, med duktig och engagerad personal. Det är i personalen det sitter.”

Ni har vuxit stadigt de senaste åren. Vill ni bli större?

”Jag hade ingen tydlig ambition att växa när jag startade år 2005, men om det ramlar in bra kunder tackar vi ja. Sedan löser vi det personalmässigt.”

Kan det bli aktuellt med förvärv framöver?

”Det kan bli aktuellt. Vi förhandlar, men ingenting är klart. Jag kan faktiskt inte säga mer än så.”

Fotnot: Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice. Priset går till den byrå i varje län som växer snabbast och samtidigt ökar både vinst och soliditet. Diplomen delas ut på CloudLunch, en serie nätverksträffar som arrangeras över hela Sverige. Läs mer och anmäl dig kostnadsfritt till CloudLunch på din ort.

 

Martin Hammarström

[email protected]