EY:s tidigare HR-direktör till Atrakta

”Den här byrån ska drivas på ett annorlunda sätt”.

Mattias Eriksson

Östersundsbaserade kombibyrån Atrakta har rekryterat under sommaren. Auktoriserade revisorn Mattias Eriksson har anslutit från Grant Thornton och auktoriserade redovisningskonsulten Kamilla Saether ansluter från EY den 1 september.

”Vi är nu åtta operativa inklusive en person som arbetar på timmar och vi är dessutom i färd med att komplettera med fler kollegor”, säger Atraktas vd Helen Salmonsson till Revisionsvärlden.

Revisionsvärlden skrev om Atrakta vid starten i april. Då frontade Östersundsrevisorerna Helen Salmonsson och Jonathan Bolin byrån tillsammans med FAR:s tidigare generalsekreterare Dan Brännström, som är ordförande. Nu står det klart att även EY:s tidigare HR-direktör Agneta Strandberg gått in i Atraktas styrelse. Hon presenteras som en av byrån grundare.

Agneta Strandberg

”Dan Brännström och jag har länge talat om hur vi skulle kunna utveckla branschen. Den här byrån ska drivas på ett annorlunda sätt”, säger Agneta Strandberg.
Strandberg lämnade EY för ett par år sedan. Idag är hon fristående HR-konsult och arbetar bland annat åt Volvo-ägaren Geely.

Transparens: Dan Brännström är även Revisionsvärldens ordförande.

Martin Hammarström

[email protected]