EY utreder köp av ishockeyhall

Tidigare konsult ansågs jävig.

EY har fått ett uppdrag av Örnsköldsviks kommun att utreda huruvida kommunen bör köpa stadens hockeyarena Fjällräven Center. Det rapporterar Örnsköldsviks Allehanda. Bakgrunden är att den nuvarande ägaren, Modo Hockey, brottas med dålig ekonomi. Läget förvärrades avsevärt när klubben i fjol halkade ur högsta serien. Till saken hör att Modo Hockey har omfattande lån hos kommunen, med hockeyarenan som säkerhet, och att kommunen redan stödjer klubben med mångmiljonbelopp varje år.

EY ska presentera fyra till fem förslag på vad kommunen kan göra när det gäller arenan. Det kan handla om att ta över hela eller delar av arenan och de eventbolag som sköter verksamheterna där. Rapporten beräknas kosta kommunen över 200 000 kronor. Hos EY leds arbetet av de två Stockholmsbaserade konsulterna Marianne Förander och Caj Virta, båda inriktade på fastigheter och fastighetsvärdering. I februari ska utredningen i sin helhet vara klar och ha omsatts i ett underlag för politiken att ta ställning till.

Enligt tidningsuppgifter halkade EY in på uppdraget efter att en tidigare, fristående, konsult hoppade av. Bakgrunden ska ha varit att Modo hockey vägrat att samarbeta med konsulten efter att det kommit fram att denne hade koppling till en annan hockeyklubb, nämligen Djurgården.

”Vi kunde konstatera att vi inte var trygga med bakgrunden på konsulten. När vi framförde det valde personen att hoppa av”, säger Ulf Strinnholm Lidfalk, ordförande Modo Hockey till SVT Nyheter Västernorrland.

Martin Hammarström

[email protected]