EY köper techbolag inom juridik

Juridik till fasta priser ska rullas ut globalt.

Cornelius Grossmann

EY köper Riverview Law, ett juridiskt tjänsteföretag grundat i nordvästra England, i syfte att förbättra sitt erbjudande inom affärsjuridik. Riverview använder olika typer av programvara för att hjälpa bolagsjurister att effektivisera verksamheten och hantera risker. Bolaget erbjuder kunderna fasta priser och presenterar sig som ett alternativ till traditionella advokatbyråer. Bolaget är idag verksamt i Storbritannien och USA men enligt ett pressmeddelande vill EY lansera bolagets tjänster globalt. Enligt EY är den typ av service som Riverview Law erbjuder bolagsjurister ett av de snabbast växande områdena inom affärsjuridik. Det nyköpta bolaget kommer att heta EY Riverview Law när affären är klar.

”Det här förvärvet understryker vår ambition att vara utmanare inom juridisk rådgivning … att kombinera Riverview Law:s expertis med EY:s globala närvaro innebär stora möjligheter för våra kunder”, säger Cornelius Grossmann, EY Global Law Leader, i ett pressmeddelande.

Riverview Law startades av advokatbyrån DLA Piper och mjukvaruföretaget AdviserPlus 2012 och beräknas ha en omsättning på minst 10 miljoner pund (120 Mkr).

I Storbritannien vill de fyra största revisionsbolagen växa inom juridik och de har ansökt om den alternativa bolagsformen ABS (alternative business structure), vilket gör det möjligt för dem att driva den juridiska rådgivningen inom byrån, snarare än i en separat enhet. Brittiska PwC var först ut att ansöka om licens 2013. EY, KPMG och Deloitte följde sedan efter.

Martin Hammarström

[email protected]