EY Parthenon köper dansk strategikonsult

”Har ett befriande provokativt angreppssätt”.

Jesper Almström

Parthenon-EY har köpt upp den danska strategikonsulten BOX Associates, som grundades så sent som för åtta månader sedan. Den danska byrån blir alltså kortlivad men namnet lever kvar tills vidare. Köpet innebär att Box Associates byter namn till EY-Box och blir en del av EY Parthenon  – EY:s strategirådgivningsdel. Box grundare följer med i uppköpet. Thomas Holm-Möller, Nicolai Strate och Jakob Wedel blir alla delägare i EY. Med affären hoppas EY flytta fram sina positioner inom strategirådgivning, inte minst digital omställning.

Jesper Almström, nordisk Managing Partner Transaction Advisory Services (TAS) håller med om det kan se udda ut att köpa en så pass ung byrå men är säker på att BOX kommer att tillföra ny energi.

”BOX har ett befriande provokativt angreppssätt och har ett annorlunda perspektiv på värdeskapande som inte bara kommer att vara till nytta för gamla kunder utan även dra till sig nya kunder och medarbetare”, säger Jesper Almström på EY Box webbplats.

Jakob Wedel har tidigare varit konsult för PwC och McKinsey, Thomas Holm-Møller har tidigare varit konsult på Andersen/Accenture medan Nicolai Strate tidigare har varit konsult på PwC och IBM. Han var även senior partner på Qvartz, en danskgrundad strategikonsultfirma med kontor bland annat i Stockholm.

Finwire

[email protected]