EY hetaste byrån bland ekonomistudenter

Grant Thornton, Deloitte och LRF Konsult ökar i Universums arbetsgivarrankning.

Jonas Svensson

När ekonomistudenter i Sverige röstar fram drömarbetsgivaren hör EY och PwC till favoriterna. Det framgår av Universums årliga arbetsgivarundersökning som totalt omfattar över 22 000 studerande.

Som vanligt är det bara PwC och EY som kvalar in på ekonomernas tio-i-topp där även hajpade teknikbolag som Google och Spotify konkurrerar om studenternas gunst.  Båda byråerna tappar dock en placering jämfört med föregående år. McKinsey, Grant Thornton och Deloitte klättar jämfört med fjolåret. Det gör även LRF Konsult som kliver upp från plats 90 till plats 74. KPMG backar från plats 18 till plats 23.

Byråer lockar i ökande utsträckning även icke-ekonomer. PwC hamnar på plats 84 när samhällsvetarna rankar. EY, Deloitte, Grant Thornton, LRF Konsult och KPMG är med på rankingen bland jurister. Bland civilingenjörsstudenter hamnar EY på plats 54 och när it-studenter rankar hamnar EY i år på plats 69.

”Vi är mycket stolta och glada över alla ekonomistudenter som valt EY som deras drömarbetsgivare. Det är även glädjande att vi finns med på rankingen bland civilingenjörs- och it-studenter. Rankingen visar att vi är på rätt väg då vår satsning på digitalutveckling kräver att vi har team med en rad olika kompetenser”, säger EY:s vd Jonas Svensson, i ett pressmeddelande.

Mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige

Ekonomistudenter, bolag i urval (2017 års placering i parentes)

 1. Google (1)

 2. Spotify (2)

 3. IKEA (4)

 4. H&M (3)

 5. Nike (NY)

 6. EY (5)

 7. PwC (6)

 8. McKinsey & Company (10)

 9. Handelsbanken (7)

 10. Volvo Cars (17)

 11. BCG (20)

 12. Grant Thornton (21)

 13. Deloitte (24)

 14. KPMG (18)

 15. LRF Konsult (90)

Martin Hammarström

[email protected]