Extern styrelseordförande satte fart på tillväxten

Västsvensk vinnare nobbar förvärv - men vill fortsätta växa organiskt.

MH Konsults Micael Henningsson och Anneli Larsson på CloudLunch i Göteborg

MH Konsult i Stenungsund är årets tillväxtbyrå 2018 i Västra Götalands län. Priset delades ut på nätverksträffen CloudLunch i Göteborg förra veckan. Revisionsvärlden fick en intervju med grundaren Micael Henningsson.

Berätta litet om din byrå.

”Jag startade själv som enskild firma år 2005 och fick in min kompanjon Anneli Larsson år 2007.

Vi har vuxit stadigt, och sedan vi tog in en extern styrelseordförande har det blivit extra fart på tillväxten. Idag är vi 16 medarbetare i Stenungsund. 2015 förvärvade vi en byrå i Kungälv, Siffergruppen, som nu har bytt namn till MH Konsult i Kungälv. Just nu är vi åtta medarbetare i Kungälv och det är där vi växter snabbast.”

Blir det fler förvärv?

”Vi har inga sådana planer, men vi vill gärna fortsätta växa organiskt.”

Kan ni växa utan att anställa fler?

”Vi har en viss kapacitet att ta in fler kunder med den befintliga organisationen. Även teknik kan hjälpa oss att växa.”

Hur marknadsför ni er?

”Vi försöker vara aktiva på sociala medier och så sponsrar vi lokala idrottsföreningar genom att ha reklamskyltar på deras anläggningar. De flesta nya kunder får vi ändå genom att våra gamla kunder är nöjda och rekommenderar oss.”

Hur ser konkurrensen ut i Stenungsund?

”Det finns flera mindre redovisningsbyråer och några större byråer som arbetar både med revision och redovisning.”

Årets tillväxtbyrå är ett nyinstiftat pris som delas ut till den byrå i varje län som ökat mest när det gäller omsättning, antal anställda, vinst och soliditet. Priserna delas ut på CloudLunch, en nätverksträff på för revisions- och redovisningsbyråer som anordnas runt om i Sverige av Revisionsvärlden och 24SevenOffice. Läs mer här.

Martin Hammarström

[email protected]