Ex-revisor ställer ut konst i Milano

”Hade inte trott att mina målningar skulle sticka ut”.

Catharina Johansson Söderström

Tidigare revisorn och PwC-delägaren Catharina Johansson Söderström ställer ut konst på galleriet M.A.D.S i Milano i sommar.

”Jättespännande! Det är dessutom en lite annorlunda utställning, jag har förstått att det kallas “mixed reality”. I de två gallerierna finns stora skärmar, videoprojektorer och pekskärmar där besökarna kan interagera på olika sätt. Bilder och filmer delas sedan i sociala medier och på hemsidan”, säger Catharina Johansson Söderström.

Det var i början av juni som Federica Acciarino, en av M.A.D.S. konstkuratorer, kontaktade Johansson Söderström efter att ha sett hennes konst i sociala medier.

”Det var förstås smickrande att hon överhuvudtaget sett mina inlägg på Instagram eftersom det är ett enormt flöde av inlägg från konstnärer från alla länder och jag hade bara varit aktiv i drygt ett år. Efter trettiotre år som revisor hade jag inte trott att mina målningar skulle sticka ut”, säger Catharina Johansson Söderström.

Efter att år 2017 ha lämnat PwC hittade Catharina Johansson Söderström tillbaka till måleriet, ett av hennes stora intressen som ung. Sedan något år målar hon i en ateljé i hemmet i Sollentuna, främst i akryl och gärna med svampar och rollers. Färger och färgkombinationer karaktäriserar hennes målningar.

Den aktuella utställningen heter “Visceral” och visas både i Milano och på Fuerteventura.

Martin Hammarström

[email protected]