Enmansbyrån NOEC vid vägskäl – vara nöjd eller expandera?

Oskar Noresson

Redovisningsbyrån NOEC i Karlskrona är Årets tillväxtbyrå 2020 i Blekinge län. Revisionsvärlden fick en miniintervju med enmansföretagaren och redovisningskonsulten Oskar Noresson.

”Byrån grundades 2017, 2018 satsade jag på detta på heltid. Jag driver fortfarande verksamheten själv, men har förstås samarbetspartner. Kunderna finns i Karlskrona och Ronneby. Det är alltifrån aktiebolag och trossamfund till enskilda firmor”, säger Oskar Noresson.

Det senaste räkenskapsåret ökade NOEC omsättningen med 77 procent till 1,3 Mkr. Har du fortsatt att växa därefter?

”En liten ökning blir det, men inte så markant som i fjol. Ska jag öka från nuvarande nivå måste jag nog anställa.”

Ska du det?

”Jag måste ta tag i detta och välja väg. Antingen vara nöjd – eller expandera. Tanken är att ta in en medarbetare på hel eller deltid under kommande år.”

Du har tidigare arbetat med revision på PwC och på kundsidan på ekonomiavdelning. Varför ville du starta egen redovisningsbyrå?

”Fördelen med att vara egen är att du väljer med vilka kunder du vill jobba med och hur du vill arbeta med dem. Du kan lägga all fokus på kunderna och skapa en mer personlig kontakt. De blir mer som kolleger.”

Priset Årets tillväxtbyrå går till en redovisnings- eller revisionsbyrå i länet som det senaste året ökat både omsättning och rörelseresultat. Det delas ut av Revisionsvärlden och mjukvaruföretaget Agoy. Läs mer här.

Martin Hammarström

[email protected]