Diem är ”Årets auktoriserade byrå”

Grundarna: "Vi har nästan obefintlig personalomsättning..."

Pristagarna på Diem flankerade av Srf konsulternas vd Roland Sigbladh och ordförande Katarina Klingspor.

Diem Ekonomibyrå i Enköping kniper utmärkelsen Årets auktoriserade byrå 2018. Branschorganisation Srf konsulterna delade ut priset på en stor kongressmiddag på onsdagskvällen. Diem-grundarna Karin Haeger, Elisabeth Ohlström och Inger Torstensson hyllades inför hela 400 redovisnings- och lönekonsulter på Wallmans i Stockholm.

Diem nominerades nyligen till Revisionsvärldens utmärkelse Årets tillväxtbyrå i Uppsala län, men fick se sig slagna i finalen av Uppsalabyrån Global Redovisning, se tidigare artikel. På onsdagen nådde Enköpingsbyrån ända fram.

Revisionsvärlden ställde några frågor till delägarna.

Berätta om Diem!

”Vi kommer från en större byrå och ville satsa på redovisningstjänster och tyckte inte att vi fick gehör för våra idéer. Då bröt vi oss loss och startade eget 2005. Vi är idag 19 medarbetare, varav sex auktoriserade redovisningskonsulter och två auktoriserade lönekonsulter.”

Hur långt har ni kommit när det gäller digitalisering?

”Vi har haft fakturascanning i flera år och är just nu mitt i en stor digitaliseringsprocess.”

Hur tuffa är ni när det gäller att tvinga in kunderna i ett digitalt arbetssätt?

”Vi försöker att inte tvinga kunder till något utan kommer med förslag och en lösning som passar varje kund.”

Hur jobbar ni med prissättningen?

”Än så länge har vi inte särskilt mycket fasta priser. Om man ska jobba med fasta priser måste man nog ha väldigt tydliga ramar för vad som ingår och inte ingår.”

Hur jobbar ni med att attrahera och behålla personal?

”Vi har nästan obefintlig personalomsättning och har under åren bara tappat två medarbetare som har flyttat från orten. Vi försöker att måna om vår personal och ger dem mycket utbildning men också annan uppmuntran.”

Hittills har ni vuxit organiskt. Är ni intresserade av att göra förvärv framöver?

”Nej, det kan inte vi se framför oss.”

Har ni några uttalade tillväxtmål?

”Hittills har vi anställt ungefär en person om året. Jag tror vi fortsätter i den takten. Om vi växer snabbare riskerar vi att skapa störningar för kunder och personal.”

Årets auktoriserade byrå är ett nyinstiftat pris och på Srf:s kongressmiddag korades även Årets auktoriserade lönekonsult och Årets auktoriserade redovisningskonsult, priser som Srf delat ut även tidigare. Priset som Årets auktoriserade lönekonsult gick till Katarzyna Kaniecka, Azets Insight och Linda Gerdin på Keeper fick priset som Årets auktoriserade redovisningskonsult.

Transparens: Artikelförfattaren sitter i juryn som utser vinnarna av de tre Srf-priserna.

Srf:s ordförande Katarina Klingspor och årets lönekonsult Katarzyna Kaniecka.

 

Martin Hammarström

[email protected]