Dib lanserar ESG-modul

Isabel Carendi

Kunskapsföretaget Dib lanserar en modul för hållbarhetsrapportering: Dib ESG. Modulen är en informationsdatabas där allt som behövs för ESG-rapporteringen finns samlat på ett och samma ställe, tillsammans med praktiska hjälpmedel som checklistor, filter och sökfunktioner. Modulen släpps samtidigt i tre länder: Sverige, Norge och Danmark.

”Innehållet är för närvarande till största delen på engelska, men till exempel översättningar av lagtexter till svenska är på väg in i tjänsten, säger Isabel Carendi som är innehållsansvarig för ESG-området på Dib, som ingår i börsnoterade Karnov Group.

Vilka ska köpa programmet?

”Vår tilltänkta målgrupp när vi lanserade tjänsten var företagens finansfunktioner och de som arbetar med hållsbarhetsrapporteringen. Efter bara en månad på marknaden ser vi att intresset har överträffat alla förväntningar, och att även andra funktioner i företagen såsom HR-chefer och andra som på ett eller annat sätt arbetar med hållbarhetsfrågor är i behov av verktyget. Och även om vi trodde att det ännu så länge var främst stora bolag och koncerner som skulle köpa tjänsten har vi fått in både stora, medelstora och små bolag som kunder av ESG-modulen”.

Hur har ESG-modulen tagits emot av marknaden?

“Responsen har varit oerhört positiv. De ser ett stort värde i att ha allt samlat på ett ställe och att de kan lita på att innehållet är uppdaterat. Även sökfunktionen och de praktiska checklistorna är något som verkar uppskattas.”

Finns inte många av de här regeltexterna att ladda ner gratis?

”Så är det naturligtvis, men i vår modul får du allt samlat, överblickbart och alltid uppdaterat. Och i ett gränssnitt som är lätt att läsa. Checklistorna, artiklarna och nyhetsbevakningen är dessutom innehåll som skapar stort värde för kunden.”

Fotnot: Sedan tidigare erbjuder Dib en modul för IFRS-redovisning, se tidigare artikel.

Martin Hammarström

[email protected]