Deloittealumn tar in nya pengar

Bonnier och Wellstreet nya ägare i ex-konsulten Fanny Sjöströms startup.

Sjögren och Sjöström

Deloittealumnen Fanny Sjöström får in mediejätten Bonnier och riskkapitalbolaget Wellstreet som nya ägare i sitt bolag Swiftr, ett träningskort som ger tillträde till en rad olika träningsanläggningar. Swiftr vill inte avslöja hur mycket pengar bolaget får in, men enligt uppgifter till nyhetssajten Breakit rör det sig om mångmiljonbelopp. En gissning är att Wellstreet betalar kontant för sina Swiftraktier, medan Bonnier byter aktier mot medieutrymme.

I samband med investeringen inleder Swiftr nämligen ett strategiskt partnerskap med Bonnier News Lifestyle som driver Sveriges största hälsosajt Hälsoliv, med tre miljoner sidvisningar i veckan.

”Vi har byggt en smidig och flexibel tjänst som erbjuder medlemmarna total frihet i att välja vad, var och när de vill träna. Det är dags att tillsammans med Hälsoliv låta marknaden få ökad kännedom om konceptet och varumärket”, säger grundaren Fanny Sjöström i pressmeddelandet.

Sjöström var till så sent som maj i fjol anställd på Deloitte i Stockholm där hon arbetade med företagsaffärer och finansiell due diligence. Hon sade upp sig och grundade tillsammans med kompanjonen Johanna Sjögren techbolaget Swiftr som ger medlemmar tillträde till olika typer av träning, alltifrån gym med klassiska aerobicspass till trampolingym eller tennisklubbar. Idag är 120 olika träningsställen anslutna till tjänsten, som lanserades i februari. Även webb-utvecklaren Jesse Tinell och serieentreprenören och näringsfysiologen Fredrik Paulún är knutna till bolaget.

Martin Hammarström

[email protected]