Capcito i samarbete med SEB

Storbankens företagskunder ska erbjudas automatiserad låneprocess.

Capcito inleder ett samarbete med SEB där storbankens företagskunder ska erbjudas rörelsefinanseringing via fintechbolaget. Enligt ett pressmeddelande aktiverar Capcito en kreditlina från SEB. Företagskunder hos SEB ska få ”ett lite bättre pris”, enligt Michael Hansen, grundare av Capcito.

Stefan Stignäs, företagsmarknadschef inom Företag & Privatkunder på SEB kommenterar samarbetet såhär:

”Det här är ett bra komplement till våra övriga tjänster till de mindre företagskunderna. Likviditet är ofta en bristvara för mindre företag och här kan de i realtid få tillgång till finansiering för att kunna växa sin affär.”

Capcito har utvecklat en automatiserad låneprocess som genom att använda sig av algoritmer och analyserar bolagets siffror via molnbaserade bokföringsprogram. företag besked om låneutrymme på några minuter.

Capcito erbjuder företag som Visma och PE Accounting en plug-in där Capcito kan byggas in i ekonomisystemet för att förenkla redovisningen. I PE Accountings fall finns en finansieringknapp inbyggd i systemet som ger tillgång till Capcitos beräkningsmodell.

Michael Hansen på Capcito uppger för Revisionsvärlden att de idag är kopplade till 16-17 redovisningssystem som används av omkring hälften av alla företagare. Affärsdatan som används för att beräkna lånemöjligheterna tas alltså ur dessa bokföringssystem.

”Lånestorleken baseras på kundreskontran, faktureringsvolymen. Eftersom den är molnbaserad så innebär det att Capcito kan uppdatera det i realtid”, säger Michael Hansen.

Han framhåller också att låneprocessen blir smidigare eftersom det är den aktuell situationen som ligger till grund för bedömningen, inte en kreditrapporter med data från tidigare rapportering.

I höstas investerade SEB Venture Capital och Collector Ventures 20 miljoner kronor tillsammans i Capcito.

Finwire

[email protected]