Byrå i Torshälla ökar snabbast i Södermanland

Xcaret Ekonomikonsult: "Räknar med att fortsätta växa."

Lotta Carlsson

Xcaret Ekonomikonsult i Torshälla är Årets tillväxtbyrå 2018 i Södermanlands Län. Den nyinstiftade utmärkelsen delades ut på CloudLunch i Eskilstuna härom veckan. Revisionsvärlden ställde några frågor till vd Lotta Carlsson.

Vill du berätta lite om Xcaret Ekonomikonsult?

“Vi är en fristående redovisningsbyrå med kunder inom alla branscher, men vi har en klar övervikt mot bygg. Jag kommer själv från den branschen. Byrån började som en intern redovisningsenhet för vår huvudägares bolagsgrupp men för åtta år sedan fick jag uppdraget att bredda byrån och ta in externa kunder. Det har vi gjort.”

Hur är det att jobba med företag i byggbranschen?

“Det är projektredovisningen som oftast ställer till det. Det spelar ingen roll hur bra bolagen är organiserade eller vilka redovisningssystem de har. Har de inte koll på projektredovisningen funkar bolagen inte. Det gäller inte bara de stora företagen utan alla! Därför försöker vi lära våra mindre kunder samma rutiner som större byggföretag arbetar efter.”

Vilken mjukvara är bäst för bolag som vill ha god projektredovisning?

“Det beror på inriktning. Om du är totalentreprenör och alltså ett stort byggföretag behöver du såklart system med en mycket större kapacitet. Och om du har el- eller vvs-firma finns det helt andra system.”

Ni är sju anställda idag och kontor i Torshälla utanför Eskilstuna. Vill ni växa vidare?

“Vi har ingen uttalad målsättning men jag räknar med att vi ska fortsätta växa.”

Årets tillväxtbyrå är ett pris instiftat av Revisionsvärlden och mjukvaruföretaget 24SevenOffice. Läs mer om priset och nätverksträffen CloudLunch här.

 

Martin Hammarström

[email protected]