Brännström till styrelsen för Svenskt Näringsliv

”Spännande att påverka från en ny plattform”.

Dan Brännström

FAR:s förre generalsekreterare Dan Brännström väljs in i styrelserna för arbetsgivarorganisationerna Svenskt Näringsliv och Almega AB. Han är även ny vice ordförande i Almega Tjänsteföretagen, medlemsförbundet som bland annat organiserar revisions- och redovisningsbranschen.

Vad hoppas du att kunna bidra med?

”Främst annorlunda perspektiv och kompetens utifrån min erfarenhet från revisions- och rådgivningsbranschen. Det blir samtidigt spännande att följa och påverka företagandets villkor från en ny plattform. Naturligt nog brinner jag särskilt för tjänsteföretagens utveckling i vår föränderliga värld”, säger Dan Brännström till Revisionsvärlden.

När valdes du in i dessa styrelser?

”På stämman i Almega Tjänsteföretagen förra veckan valdes jag till vice ordförande. Eftersom det är önskvärt med viss personunion har jag även utsetts till styrelseledamot i Svenskt Näringsliv respektive Almega AB. Allt händer på en och samma gång.”

Du har väl även tidigare suttit i Almega Tjänste­företagens styrelse, som FAR-representant?

”Det är riktigt, jag har verkat i den styrelsen i knappt 10 år. Men sedan jag lämnade FAR är jag vald på egna meriter. Tjänstesektorn förändras ständigt och nya branscher tillkommer, det gör styrelsearbetet extra stimulerande och snart hoppas vi få fira att de cirka 2 700 medlemsföretagen i Almega Tjänsteföretagen har 100 000 anställda.”

Svenskt Näringslivs styrelse består för närvarande (augusti 2019) av 88 personer (!). Styrelsen är full av tunga näringslivsprofiler, bland andra SAS-chefen Rickard Gustafson, Axfoods vd Klas Balkow. Även Maud Olofsson, ordförande i Visita och tidigare vice statsminister (C) är med.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se