Bokio lanserar gör-det-själv lösning för digitala årsredovisningar

Småföretagare ska göra sin egen årsredovisning enligt K2 för 1000 kronor.

Viktor Stensson

Revisionsvärlden har tidigaste skrivit om uppstickare inom digital årsredovisning som Årsredovisning Online (köptes nyligen av Visma) och E-Revisor (som drivs av auktoriserade revisorn Kevin Lindmark). Nu har redovisningsprogrammet Bokio, som är gratis i grundutförandet, utvecklat en egen årsredovisningslösning för aktiebolag som vill göra sitt eget bokslut digitalt.

”Att skicka in årsredovisningen digitalt ska vara enkelt och smärtfritt, något som vår nya tjänst tillgodoser”, säger Viktor Stensson, vd och grundare på Bokio, i ett pressmeddelande.

Den nya bokslutsmodulen kostar 1 000 kr per bolag (exkl. moms), vilket kan jämföras E-revisor, som tar 800 kronor för ett bolag med K2-regelverket och 1500 kronor med K3-regelverket.

Bokios bokslutsmodulen stödjer i dagsläget endast bokslut med K2-uppställningen. Den möjliggör för aktiebolag att räkna ut skatt och resultat, skapa årsredovisning samt inkomstdeklaration 2 som kan skickas till Skatteverket. Det finns även en funktion för att upprätta bolagsstämmoprotokoll som skickas in till Bolagsverket med BankID.

Martin Hammarström

[email protected]