Bokio betalar 3,15 procent ”återbäring” på insatta pengar

Viktor Stensson

För ett par år sedan lanserade Bokio ett ”företagskonto”, med syfte att kunderna skulle sköta allt det mesta administrativa och ekonomiska hos Bokio, snarare än hos banken. Nu lanserar ekonomiprogrammet, som i grundversionen är gratis, ett paket kallat ”Premium Plus” och som ger 3,15% ”återbäring” på insatt kapital.

”Företagsadministration som normalt sett sker via banken kan nu göras direkt i Bokio… Genom det nya erbjudandet Premium Plus får användare dessutom tillgång till cashback på kortköp och återbäring på insatt bankkapital där de har fria uttag. Användare kan använda kalkylatorn innan de signar upp för att veta exakt hur mycket de kommer tjäna på tjänsten varje månad”, skriver Bokio i reklamen för erbjudandet.

”Med det här erbjudandet utmanar vi inte bara direkta konkurrenter utan även banker. Vi kapar helt enkelt en mellanhand och gör livet enklare och billigare för Sveriges företagare”, säger bolagets vd Viktor Stensson.

Premium Plus har en avgift på 599 kronor/månad, men enligt bolaget kommer intäkterna från ”återbäring” och ” cashback” att överstiga den kostnaden för de flesta.

”Det är ett unikt erbjudande som vi tror kommer skapa en smärre panik bland konkurrenterna och storbankerna”, säger Viktor Stensson.

Fotnot: Bokios Företagskonto är en banktjänst som tillhandahålls av Svea Bank. Återbäringen på insatt kapital möjliggörs genom att Bokio får tillbaka en del av den intjäning Svea har på Bokiokundernas kapital, pengar som nu alltså återbetalas till kunder. På samma sätt delar Bokio ut den intjäning de får från Mastercard i samband med kortköp. 

Martin Hammarström

[email protected]