BDO flyttar Malmökontoret

Dockan. Foto: BDO.

Efter fem år på Jörgen Kocksgatan flyttar BDO kontoret till Isbergs gata i Dockan. Dockan är en del av i Malmös tidigare varvsområde, som på senare år bebyggs med kontor och bostäder. Ludvig & Co, PwC, Deloitte, EY, KPMG, Accountor och Grant Thornton sitter åt samma håll.

Flytten beskrivs i ett pressmeddelande som ”ett viktigt strategiskt beslut” och lokalerna är aktivitetsbaserade, alltså utan personliga skrivbord.

”De nyrenoverade lokalerna är anpassade för oss och vårt framtida arbetssätt, då vi strävar mot att kunna erbjuda det bästa möjliga för både kund och medarbetare. Vår centrala placering och toppmoderna kontorshus ser vi givetvis som en stor fördel”, säger Oskar Gustafsson, regionchef BDO i Syd.

Malmökontoret grundades år 2016 när tidigare Grant Thornton-delägarna Christofer Hultén och Olof Andersson gick över till BDO. Då hade BDO under några år saknat ett riktigt Malmökontor efter ett gruppavhopp till Baker Tilly några år tidigare.

År 2017 köpte BDO Malmöbyrån Wahlberg & co med tio medarbetare, men framför allt har kontoret vuxit organiskt till dagens 40 medarbetare.

”Vi har fortsatt stark efterfrågan och räknar att kunna växa även framöver”, säger Oskar Gustafsson.

Han är sedan 2019 regionchef med ansvar även för kontoren i Helsingborg och Ängelholm. Christofer Hultén är kvar på BDO medan Olof Andersson i fjol lämnade byrån för att driva egen konsultverksamhet.

Martin Hammarström

[email protected]