Västerbottensbyrå ökade 50 procent på två år

"Har inga uttalade tillväxtambitioner"

Anna Åberg och Siv Lundberg

Argos Revision är Årets tillväxtbyrå i Västerbottens län. Utmärkelsen delades ut på nätverksträffen CloudLunch i Umeå härom veckan. Revisionsvärlden ställde några frågor till delägarna Siv Lundberg och Anna Åberg.

Berätta om er byrå.

”Argos Revision grundades här i Umeå år 1998. Siv, jag och den tredje delägaren Lena Eriksson var från början anställda men köpte byrån av grundaren Birgitte Kok år 2007. Hon är godkänd revisor och ville fokusera på revisionen för att kunna arbeta oberoende. Birgitte Kok driver fortfarande en mindre revisionsbyrå, som vi samarbetar med”, säger Anna Åberg.

De senaste två åren har ni ökat omsättningen med nära 50 procent. Vad är det som driver er tillväxt?

”Vi har inga uttalade tillväxtambitioner. Vi jobbar mest på och försöker skapa goda kundrelationer”, säger Anna Åberg.

”Idag är vi sex anställda, lika många som för ett år sedan”, tillägger Siv Lundberg.

Kommer ni att växa vidare?

”Vi får se. Vi har inga uttalade mål.”

Ni är en redovisningsbyrå, men heter Argos Revision. Hur kommer det sig?

“Vi behöll namnet när vi köpte byrån och renodlade till endast redovisning. Vi har funderat på att byta namn men det har inte blivit av.”

Ni är auktoriserade redovisningskonsulter, men er byrå har ordet revision i namnet. Hur ska titeln Auktoriserad redovisningskonsult någonsin slå igenom och bli efterfrågad från kundsidan om det är så rörigt?

”Du har en poäng”, säger Anna Åberg med ett skratt.

Fotnot: Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice. Priset går till den byrå i varje län snabbast ökat omsättning, antalet anställda, vinst och soliditet. Diplomen delas ut på CloudLunch, en serie nätverksträffar som arrangeras över hela Sverige.

Martin Hammarström

[email protected]