Accountor förvärvar ”mångkulturell och lönsam byrå”

Stockholmsbyrån Educomp är ”Visma Partner”.

Simon Hailu

Redovisningsgruppen Accountor, med vd Magnus Högvall, förvärvar Educomp en byrå i Spånga i västra Stockholm. Educomp omsatte det senaste räkenskapsåret 16 Mkr, har idag åtta medarbetare och kallas i ett pressmeddelande ”en mångkulturell, lönsam byrå med en stabil kundbas”.

Säljare är Alexander Andersson, Derya Demirkan, Christer Franzén och Simon Hailu. På Educomp talas enligt webbplatsen sex språk, utöver svenska.

”Educomp har också haft en tillväxtresa, men för att vi ska kunna fortsätta växa behöver vi mer struktur och resurser, vilket vi får med Accountor. Dessutom bättre potential att utveckla våra kunder. Vi tillför kompetens som Visma Partner vilket ger Accountor ytterligare möjligheter på marknaden. Tillgången till kompetensutveckling ger bra chanser för personalen att vidareutveckla sig” säger Simon Hailu.

Magnus Högvall

”Det är kul att få ombord ett företag som är starkt inom redovisningsprogrammet Visma. Educomp är Visma Partner vilket gör att vi stärker vår kompetens och vår marknadsandel. Det känns också bra att få ombord ännu fler proffsiga konsulter som jobbar kundnära” säger Magnus Högvall, vd för Accountor Sverige.

Accountor har det senaste året gjort fyra företagsförvärv, alla i Stockholm. Förutom Educomp är det West-Pool, med kontor på Östermalm samt Projf Consulting och F1R Löneoutsourcing.

Martin Hammarström

[email protected]