BDO och Accountor blir Karriärföretag 2020

Tar plats på lista över ”Sveriges mest attraktiva arbetsgivare”.

Daniel Wetterling

BDO och Accountor får båda utmärkelsen Karriärföretag 2020, som delas ut till arbetsgivare som anses erbjuda bäst karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga på arbetsmarknaden.
”Vi är oerhört glada och stolta över att bli utsedda till ett av Sveriges Karriärföretag, inte minst med tanke på den tuffa konkurrens om kompetens som idag råder på marknaden! Nu behöver vi fortsätta, och växla upp, det fina arbete som vi och våra medarbetare gör varje dag för att attrahera nya medarbetare såväl som att skapa ytterligare utvecklingsmöjligheter internt, säger BDO:s HR-chef Daniel Wetterling i ett pressmeddelande.

Karriärföretagen är en utmärkelse för de ”100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige” som anses erbjuda ”unika karriär- och utvecklingsmöjligheter”. Flera andra revisions- och redovisningsbyråer har tidigare figurerat på listan.

Karriärföretagen kan beskrivas som en utmanare till employer branding-specialisten Universum. Medan Universum-listorna ofta bygger på enkäter bland studenter och personer i början av karriären bygger Karriärföretagen på en certifieringsprocess. Karriärsidor på webben, närvaro och kvalitet i sociala medier, aktiviteter gentemot studenter och young professionals, samt attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar är parametrar som bedöms. Det slutgiltiga urvalet har gjorts av en jury som består av employer branding- och rekryteringsexperter.

 

Martin Hammarström

[email protected]