Vinnarbyråns nätverkstips: ”Tänk på vad du kan bidra med”

Redovisningsbyrån Win Win är med i både branschspecifika och breda affärsnätverk.

Ludvig och Martin Grimlund. Foto Fortnox.

Snabbväxande redovisningsbyrån Win Win Ekonomi – Årets framtidsbyrå 2020 – är med i flera olika affärsnätverk och ser nätverkande som ett bra sätt att få nya kunder. Revisionsvärlden ställde några frågor till ledarduon, bröderna Ludvig och Martin Grimlund.

Hur ska man som redovisningskonsult tänka om man vill nätverka mer?

”Fundera vad du vill få ut av ditt nätverkande, och välj nätverk utifrån det. Tänk på att du också ska ha något att bidra med i nätverket, så att det blir en win-win.”

Hur väljer man nätverk?

”När man vet varför man vill nätverka så kan man läsa om olika nätverk. Fråga ut befintliga medlemmar, både sådana man känner men man kan också slänga ut en förfrågan på exempelvis Linkedin. Utifrån det får man försöka bedöma vilket eller vilka nätverk som passar en själv bäst”, säger Ludvig och Martin Grimlund, som anser att man efter något år bör utvärdera vad man fått ut av nätverket.

Win Win är med både branschspecifika och breda affärsnätverk. Ett är GGI, ett internationellt nätverk för byråer inom redovisning, revision, skatt och juridik. Win Win är medlemmar sedan 2018, då de bildade ett redovisningsteam som är specialiserat på utlandsägda företag.

”Genom det nätverket har vi ett bra utbyte och har de senaste åren fått många nya kunder rekommenderade till oss, så det teamet har vuxit kraftigt på bara ett par år”, säger Martin Grimlund.

Win Win är även aktiva i Business Event Network, BEN, ett företag som driver flera olika nätverk. Dels erbjuder BEN nätverk i städer som Stockholm, Göteborg och Västerås. BEN driver även nischade nätverk med exempelvis golf-inriktning eller för ägare av medelstora bolag.

Win Win Ekonomi har sedan 2018 varit medlemmar i flera av BEN:s nätverk och fördjupade nyligen sitt engagemang genom att gå in som delägare i bolaget.

”Vi har genom vårt medlemskap i BEN både fått in många nya kunder, och etablerat flera långsiktiga samarbeten. Genom att gå in som delägare i BEN får vi utökade möjligheter till ytterligare intäktsskapande samarbeten. Dessutom kommer vi närmare kärnan av spännande scale up-bolag som finns i BEN”, säger Ludvig Grimlund, vd på Win Win Ekonomi.

Ludvig Grimlund kommer även att representera Win Win i BEN:s styrelse. Där har han sällskap av entreprenörer som Tommy Flemström, grundare av e-signeringsbolaget Verified, och Robert Hallgren, grundare av webbyrån The Generation och tech-bolaget LeadPilot.

Varför är det bättre att vara delägare i BEN än bara medlem?

”Som delägare, och med representation i styrelsen, kan vi vara med och påverka BEN:s satsningar i högre grad. På så sätt kan vi medverka till att fler satsningar blir sådana som är relevanta och givande för oss. Dessutom får vi som delägare en tydligare och högre status i nätverket.”

Martin Hammarström

[email protected]