“Vi ville arbeta som entreprenörer igen”

Suget efter egen byrå blev för starkt för Thomas Bjärehäll och Niklas Herne.

Thomas Bjärehäll och Niklas Herne

Redovisningskonsulten Thomas Bjärehäll och revisorn Niklas Herne har båda drivit mindre byråer tidigare i karriären som blivit uppköpta av PwC. För fem år sedan hoppade de av storbyrån och startade Bjärehäll Herne & Partners, en revisions och redovisningsbyrå i Halmstad som vuxit stadigt.

”Vi ville arbeta som entreprenörer igen och startade egen byrå tillsammans. Vi var fyra personer från start. Nu är vi sex personer, och på jakt efter en sjunde”, säger Thomas Bjärehäll.

Ni ökade omsättningen med 18 procent till 5,7 Mkr senaste räkenskapsåret. Har ni något mål för hur stor byrån ska bli?

”Nej, vi har bara vuxit på, vi var jättenöjda även när vi var fyra personer. Jag tror att det är svårt att bromsa vid en viss storlek. Man vill gärna arbeta med dem man tycker om. Dessutom har vi en fantastisk administratör i vår kollega Jonas (Herne, RV:s anm.) som gör att jag och Thomas kan jobba mycket utåt mot kunder”, säger Niklas Herne.

Ni är många med samma efternamn i bolaget. Hur hänger ni ihop?

”Både min bror Jonas och hans fru Malena arbetar i företaget”, säger Niklas Herne.

Hur stor del av intäkterna kommer från redovisning respektive revision?

”Det är ungefär 50/50. Vi är två personer som arbetar med revision och fyra inom redovisning. Det är inom redovisning vi växer”, säger Niklas Herne.

Är ni nischade mot någon särskild bransch?

”Nej, vi arbetar brett. Det vi är sämst på är nog unga internetbolag, kanske är Niklas och jag för gamla för att riktigt förstå deras affärsmodeller”, säger Thomas Bjärehäll.

Intervjun gjordes när Thomas Bjärehäll och Niklas Herne tog emot priset Årets tillväxtbyrå på nätverksträffen CloudLunch i Halmstad härom veckan. Årets tillväxtbyrå premierar omsättnings- och vinsttillväxt och baseras på en undersökning från kreditupplysningsföretaget UC. Aktiebolag inom redovisning och revision som omsätter minst 3 Mkr är med i undersökningen. CloudLunch hålls över hela landet, läs mer här.

Martin Hammarström

[email protected]