”Vi har 360-graders utsikt åt alla håll”

EY på plats i Jönköpings nya ”landmärke”

Science Park Towers i Jönköping

EY blev i förra veckan första hyresgäst att flytta in i det nybyggda höghuset Science Park Towers vid Lasarettsparken i Jönköping, skriver Jönköpings-Posten.
EY har haft lokaler på Östra Storgatan i centrala Jönköping i över 40 år, men under förra veckan flyttade kontorets cirka 60 medarbetare in i det helt nybyggda höghuset, som kallats Jönköpings nya ”landmärke”.

”Det går inte heller komma ifrån att vi har en fantastisk utsikt. Vi har 360-graders utsikt åt alla håll och har fått en av de tre terrasserna som finns i huset. Det är vi väldigt stolta över, säger delägaren Joakim Falck till tidningen.

Det går att se såväl Munksjön som en stor del av staden från sjunde våning där EY har sin terrass. På våningen under finns arbetsplatser och konferensrum och lokalerna rymmer även ett lunchrum.

EY har tidigare sagt till Revisionsvärlden att man i och med flytten minskat kontorsytan från 1522 kvm till 970 kvm. Skrivbordsplatserna är detsamma som tidigare, 60 platser, men det blir fler konferensrum, telefonrum, grupprum och “aktivitetsbaserade ytor” i de nya lokalerna. EY har sedan pandemin en ”hybrid arbetsmodell” där medarbetare uppmanas att själva “hitta den perfekta mixen” av arbete på kontoret, hos kund, hemma eller på annan plats.

Science Park Towers är miljöcertifierat och de nya lokalerna får lägre energiförbrukning än de tidigare vilket enligt byrån innebär ”en drastisk minskning av klimatpåverkan från EY:s verksamhet”.

”Hållbarhet och innovation är viktiga hörnstenar i byggprojektet och det rimmar väl med vår egen verksamhet”, sa Carolina Birch, kontorschef och partner på EY, i en tidigare artikel, där hon även framhöll närheten till universitetet som en fördel.

”Vi kommer närmare studenterna och universitetet där många av våra framtida medarbetare finns”, sa Carolina Birch.

Martin Hammarström

[email protected]