Vänsterpartiet vill se granskning i Svalöv

Vänsterpartiet i Svalövs kommun kräver en oberoende granskning efter socialchefens mystiska avgång.

Agneta Lenander, V

Omständigheterna kring socialchefen Susanne Rosenströms avgång har rört om i Svalövs kommun. Susanne Rosenström slutade plötsligt i månadsskiftet januari-februari med ett avgångsvederlag på runt 1,4 miljoner kronor, vilket motsvarar 15 månadslöner. Kommunledningen vägrar berätta om bakgrunden till att hon slutat.

”I avtalet med Susanne Rosenström finns en klausul som förbjuder oss att yttra oss om orsakerna till beslutet. Gör vi det bryter vi mot sekretessen, vilket gör avtalet ogiltigt och eventuellt föremål för tvist. Det är bara Susanne som kan lösa kommunen från den”, säger kommunalrådet Torbjörn Ekelund (L) till Lokaltidningen Landskrona Svalöv.

Agneta Lenander, som sitter i Svalövs kommunfullmäktige för Vänsterpartiet, har startat ett upprop på nätet för att återanställa Susanne Rosenström och tycker att hemlighetsmakeriet från kommunledningen är orimligt. Hon kräver att en revisor granskar ärendet.

”Det är alldeles för mycket som luktar illa här, ska man köpa ut någon så får man göra det offentligt”, säger Agneta Lenander, till Lokaltidningen.

Till Skånska Dagbladet säger hon:
”Efter kontakt med arbetsrättsjurist så verkar inte skrivningen i avtalet som man hänvisar till vara ett juridiskt hållbart tystnadslöfte”.

Artikel i Lokaltidningen Landskrona Svalöv

Martin Hammarström

[email protected]