“Var inte rädda, ta steget och anställ”

Michael Popis

Amice Konsult är Årets tillväxtbyrå 2023 i Stockholms län. Byrån ligger i Farsta i södra Stockholm och drivs av auktoriserade redovisningskonsulten Michael Popis. Revisionsvärlden fick en intervju.

”Det var jag och min fru – Cecilia Österholm – som startade byrån för drygt 6 år sedan. I början jobbade vi från sovrummet, vid ett litet skrivbord och med en hylla för alla pärmar. Men antalet uppdrag ökade snabbt och efter några månader förstod vi att vi måste ha ett kontor. Sedan dess har verksamheten utvecklats snabbt”, säger Michael Popis.

Ni ökade nettoomsättningen med 54 procent till 5,3 Mkr i fjol. Hur gick det till?

”I början av 2022 anställde vi en redovisningskonsult som hjälpte oss få in många nya kunder. Generellt fick vi in mycket kunder det året, mycket på rekommendation. Vi började år 2022 med tre medarbetare och idag är vi sju medarbetare. Min fru Cecilia har lämnat byrån för att inrikta sig på HR, som ligger henne närmare om hjärtat. I samband med detta anställde vi en kontorschef som främst arbetar med interna kontroller och rutiner”.

Har Amice någon särskild inriktning?

”Min familj är från Polen och de första kunderna vi fick in var polacker. De har sedan rekommenderat oss till sina affärsbekanta, så man kan nog säga att vi är en svensk byrå med polsk nisch, trots att det inte var tanken från början. Jag skulle tro att cirka 70 procent av våra kunder har polsk bakgrund. De flesta medarbetarna på byrån talar polska.”

Är polacker företagsamma?

”Det tycker jag, och många vill tala polska med sin redovisningskonsult, även om de talar bra svenska. Bland kunderna finns många små enmansbolag av typen städfirma eller hantverkare. Men vi har även en hel del medelstora och växande bolag. Oavsett storlek vill vi gärna ha tät kontakt med kunderna, vara till nytta och hjälpa dem i deras resa.”

Vill ni växa vidare?

”Absolut. I maj bytte vi lokaler, nu har vi plats att växa ytterligare.”

Har du några tips till andra byråer som vill växa?

”Var inte rädda, ta steget och anställ. Och ligg på kunderna så att de slutar komma in med fysiska papper och istället kör digitalt”, säger Michael Popis.

Intervjun gjordes på nätverksträffen Byrålunch Stockholm, där Amice Konsult och Setly tilldelades utmärkelsen Årets tillväxtbyrå i Stockholms län (delad förstaplats). Priset delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med det växande byrånätverket LR Revision & Redovisning.

Martin Hammarström

[email protected]