“Arbeta långsiktigt och med kundfokus”

Anders Holgerssons råd om tillväxt.

Anders Holgersson

Holgersson Revision AB är årets Tillväxtbyrå i Blekinge län. Byrån grundades 1970 och drivs av Anders Holgersson, Auktoriserad revisor och är en klassisk kombibyrå med fokus på redovisning, revision och rådgivning med 6 anställda. Huvudkontoret ligger i Karlskrona med filialkontor i Ronneby och Växjö.

Ni har nu ökat omsättningen från 9,5 till 9,8 miljoner kronor. Hur har ni gjort det?

“Ja, nyckeln till tillväxten har varit att arbeta med kundfokus, helt enkelt. Och att leverera ett bra arbete till våra kunder. Vi har inte gjort några uppköp eller liknande, det har varit en organisk tillväxt över tid”, säger byråns VD, Anders Holgersson.”

Vill ni växa mer?

“Planen är att behålla den höga servicenivån vi ger våra kunder, vilket kan leda till ytterligare tillväxt även om det inte är vårt främsta mål. Men vi ser nog en viss tillväxtpotential framöver.”

Jobbar ni främst lokalt?

“Ja, det kan man säga. De flesta av våra kunder är koncentrerade runt våra kontor i Blekinge och Kronobergs län. Våra huvudsakliga kunder är egenägda aktiebolag, likt de flesta andra byråer i vår storlek. Men vi har också en del stiftelser, bostadsrättsföreningar och enskilda firmor. Så vi täcker hela spektrat.”

Har du några tips till andra byråer som vill växa?

“Att arbeta långsiktigt och med kundfokus är viktigt. Arbeta nära kunderna och väx i takt med deras verksamheter. Det är i alla fall vår arbetsmetod och det har fungerat för oss. Sedan är det viktigt att erbjuda alla tjänster som behövs för att stödja kundernas utveckling och självklart upprätthålla en hög servicenivå i allt som levereras.”

Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med byrånätverket LR Revision & Redovisning.

Jonas Karanta

[email protected]