Tillgänglighet och ett genuint intresse nyckeln till framgång

Revisionstjänst Falkenberg Årets tillväxtbyrå i Hallands län.

Tobias och Christer Andersson

Revisionstjänst Falkenberg AB, är återigen Årets tillväxtbyrå i Hallands län. Byrån grundades 1989 och drivs sedan 2016 av en av de ordinarie grundarna, Ulf Andrésen samt fyra före detta PwC-medarbetare. Revisionsvärlden fick till en intervju med två av dessa, Christer Andersson och Tobias Andersson som klev in som delägare 2016.

Byrån växer vidare. Ni gick från 22 till 26 miljoner i omsättning, hur gick det till? 

“Det kan verka klyschigt, men vår största tillgång är våra nöjda kunder, vi har verkligen ett nära band till dem. Sen är vi också stolta över att kunna erbjuda en stor byrås kunskap när det kommer till digitalisering och liknande, trots att vi är en liten byrå. Där ligger vi verkligen i framkant. Vi marknadsför oss inte i så stor utsträckning, det är främst våra kunder som sprider ryktet om oss”, säger Tobias Andersson.  

“Tillgänglighet och ett genuint intresse, det är nyckeln till framgång. Våra kunder kan ringa och fråga om vad som helst egentligen, allt mellan himmel och jord. Det är lite som att ha en jour, de kan ringa nästan hela dygnet. De förväntar sig det av oss”, fortsätter Christer Andersson.

Vill ni fortsätta växa?

“Den frågan har vi fått sedan vi tog över. I början hade vi inte planerat att växa så mycket, det skedde organiskt med tiden. Men nu har vi faktiskt planer på att expandera. Vi ska förvärva en byrå i Halmstad med 8 anställda efter årsskiftet.”

“Huvudorsaken är att vi lägger så mycket tid på våra kunder, vi jobbar kanske lite för mycket. Vi kom fram till att det enda sättet att ta oss vidare är att expandera ytterligare. Processen var snabb. Vi inledde diskussioner för bara två månader sedan, och förra veckan undertecknade vi avtalet. Så det blir ännu mer tillväxt, vi vinner nog nästa år också”, tillägger Tobias Andersson. 

Hur ser er företagskultur ut?

“En av våra styrkor är den ömsesidiga hjälpsamheten bland oss. Vi stöder varandra och sprider budskapet om att vi är engagerade och bryr oss om våra kunder. Alla ges möjlighet till kundkontakt, till och med LIA studenter, vilket omedelbart väcker ett intresse för kundens verksamhet och ger mer djup till vårt arbete”, säger Christer Andersson.

“Vi tror inte heller på prestige och hierarkier. Vi strävar efter att vara jordnära. Dock har vi insett att vi behöver tydligare ansvarsområden, alltmer i takt med vår tillväxt. Det är en nödvändig förändring även om det kan vara utmanande. Allt måste vara tydligt, man kan inte bara skjuta från höften”, framhåller Tobias Andersson 

Vad har ni för typ av kunder?

“Våra kunder är utspridda, även om majoriteten befinner sig i Falkenberg. Vi har främst medelstora företag, mycket hantverksföretag, restauranger och butiker. Falkenberg som stad har en stabil ekonomi jämfört med andra delar av Sverige. Trots den pågående diskussionen om ökande konkurser, har vi inte märkt av det så mycket här, än så länge.”

Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med byrånätverket LR Revision & Redovisning.

 

 

Jonas Karanta

[email protected]