Sveriges snyggaste kontor?

Göteborgsbyrå tävlar om prestigeutmärkelse.

Revisions- och redovisningsbyrån RSM i Göteborg är med och tävlar om utmärkelsen Sveriges snyggaste kontor 2016. Byrån flyttade i augusti in i nya lokaler på Bohusgatan 15, efter över 50 år på Avenyn. Det nya kontoret är signerat inredningsdesignern Wictoria Ostrelius på den egna firman Intro Inred och resultatet är ett kontor där blått och grått kontrasterar mot varma gula toner och trendig mässing.

”Det var viktigt att kontoret skulle kännas personligt.  Vi vill att de anställda ska trivas och de har fått vara med i processen från början till slut. Även inredningsdesignern kunde vara med oss redan under avtalsförhandlingarna med fastighetsägaren, vilket gjorde att utformning och ytskikt blev helt enligt våra önskemål”, säger Daniel Ljungberg, auktoriserad revisor och Managing Partner på RSM i Göteborg.

Även om designen är i toppklass (se bilderna) är funktion minst lika viktig som form i det nya kontoret. De drygt 40 anställda sitter på ett våningsplan (i stället för tre i det tidigare kontoret) och har tillgång till två gym (ett för kondition och ett får styrka), vilorum, ett aktivitetsrum där man kan spela pingis och airhockey samt ett lekrum som på Göteborgsvis döpts till ”vobben”, där medarbetarnas barn leka om de måste följa med sin förälder till jobbet.

RSM digitaliserade arbetsflödet för ett par år sedan så det var få pärmar som behövde flyttas till de nya lokalerna.

”Vi har idag enbart digitala redovisnings-, revisions- och bokslutsakter, så vi kan i princip arbeta var som helst. Från början planerade vi ett aktivitetsbaserat kontor, men alla fick i slutändan egna rum och skrivbord. Dock växer byrån, så det är möjligt att vi går mot aktivitetsbaserat i framtiden”, säger Daniel Ljungberg.

Se bilderna från RSM:s Göteborgskontor.

Fotnot: Sveriges snyggaste kontor är en årlig utmärkelse som delas ut av Lokalnytt i samband med konferensen Fastighetsmarknadsdagen Stockholm den 16 november. Juryn leds av arkitekten Gert Wingårdh. Bland kontoren som tävlar märks storföretag som Telia Company (nya huvudkontoret i Solna), och SKF (SKF Solution Factory i Göteborg) men även advokatbyråer och it-företag.

RSM består i Sverige av två fristående byråer, en i Göteborg och en i Stockholm, med totalt cirka 70 medarbetare. RSM Göteborg har rötterna i revisionsbyrån Synneby som startade 1952. Det internationella byrånätverket RSM har 760 kontor i 120 länder och totalt 38 000 medarbetare.

Samtliga foton: Christian Johansson.

Martin Hammarström

[email protected]