Svenska utsedd till ”årets globala lönekonsult”

”Att jag sedan vann har jag knappt förstått än”.

Micaela Olsson. Foto: Konsulten.

Auktoriserade lönekonsulten Micaela Olsson tog hem utmärkelsen ”Payroll consultant of the year” vid årets Global Payroll Award – en internationell lönegala som i år hölls i Ungern.

”Jag blev väldigt förvånad när jag en månad före själva galan fick meddelande om att jag var nominerad till ett pris vid Global Payroll Award, säger Micaela Olsson. Det var bara att stuva om i kalendern och ställa in sig på en resa till Budapest. Att jag sedan vann har jag knappt förstått än. Det var verkligen superhäftigt att kliva upp på scenen vid en internationell gala med lönemänniskor från hela världen”, säger Micaela Olsson till tidningen Konsulten.

Micaela Olsson driver byrån PayRule i södra Stockholm och har i dagsläget en anställd. I höst hoppas hon på att kunna anställa ytterligare någon.

”Jag startade min egen byrå i höstas men jag har jobbat med lön i stort sett hela mitt liv. Jag började jobba extra redan som 15-åring där min mamma arbetade. När alla andra drömde om att bli popstjärnor drömde jag om att bli lönetant. Och så blev det”, säger Micaela Olsson till Konsulten.

Olsson driver även Instagramkontot Lönebekännelser som har runt 3 000 följare.

Global Payroll Award är en utmärkelse som delas ut av Global Payroll Association, där bland annat Srf konsulterna är medlem.

 

Martin Hammarström

[email protected]