Skånsk byrå etablerar kontor i Småland

Kristianstadsbyrån vill växa i Kronoberg.

Valbon Abazi

Redovisningsbyrån GradusAnte har varit verksam i Kristianstad i snart 30 år. Sedan februari i år har byrån även ett kontor Växjö, skriver Magazinet i Växjö. Valbon Abazi heter mannen bakom etableringen. Han har inte tidigare arbetat på byrå, utan har bakgrund inom bank och vid inkubatorn Företagsfabriken, som är knuten till Linnéuniversitetet.

”Jag har god nytta av mitt nätverk och mina tidigare kontakter från när jag jobbade för Nordea och Framtidsfabriken. Redovisningsbranschren är mycket relationsbaserad och bygger på förtroenden. Sedan underlättar det också att ha en stark aktör som GradusAnte i ryggen”, säger Valbon Abazi till tidningen.

GradusAnte leds av vd Åsa Ragnarsson och omsatte under det senaste räkenskapsåret 6 Mkr. Byrån har åtta medarbetare enligt webbplatsen, inklusive Abazi. Redan nu i vinter eller till våren vill han göra den första nyrekryteringen. Hans mål är att Växjökontoret ska ha tre medarbetare inom ett till två år.

”Etableringen har väckt stort intresse och vi har redan skrivit flera kundavtal, bland annat med en Växjökoncern”, säger Valbon Abazi, som sitter på Kungsgatan i Växjö.

Han kom i kontakt med GradusAnte via sitt tidigare uppdrag på Företagsfabriken.

”Sonen till en av redovisningsbyråns grundare vann en innovationstävling som vi anordnade. Han nämnde att GradusAnte funderade på att etablera sig på andra platser i Sverige och det väckte mitt intresse. Jag tog kontakt med företaget och bokade in ett möte. Vi klickade direkt och förra hösten togs beslutet om en Växjösatsning”, säger Valbon Abazi till Magazinet i Växjö.

Martin Hammarström

[email protected]