Skånes hungrigaste byråer kartlagda

Gillesalen i Kockska huset. Foto Pieplows Restauranger.

Hösten är här och det är dags att kora Årets tillväxtbyrå i 21 län runt om i Sverige är här. Den 14 oktober faller turen på Skåne län, och den redovisnings- eller revisionsbyrå som har ökat snabbast kammar hem priset. Kreditupplysningsföretaget UC har finkammat länet efter tillväxtbyråer och mäter både omsättning och vinst.

Bland finalisterna finns lundabyrån Procendia AB, med Tor Trondsen i spetsen. Byrån har varit verksam sedan hösten 2010 och har idag 10 medarbetare enligt hemsidan. Även Baker Tillys Helsingborg tar plats bland finalisterna i år. Byrån drivs som KB, men det är aktiebolaget som är med i UC:s undersökning.

Majoriteten av finalisterna är baserade i Malmö, bland annat Beviso Ekonomibyrå AB. Byrån drivs av Benny Sörensson som startade hösten 2015. Bland finalisterna finns även JoJo Biz, som har många kunder i den krisdrabbade musik- och kulturbranschen. Byrån har sitt huvudkontor i Malmö, men återfinns även på Södermalm i Stockholm.

Ganthor Ekonomi finns också på listan av Malmöbaserade byråer. Bolaget utgör redovisningsdelen av en större grupp inom kapitalförvaltning och försäkringsförmedling. Ganthorgruppen drivs av Fredrik Thorgren och Daniel Ganton och har kontor i tre städer enligt hemsidan. Redovisningsdelen sitter i Malmö.

Finalister till Årets tillväxtbyrå 2020, Skåne län

Beviso Ekonomibyrå AB
Procendia AB
Jojo Business Management AB (JoJo Biz)
Legendary Accounting Sverige AB
Redovisningstekniska Byrån i Malmö AB
Ekonomihuset Moberg AB
Ganthor Ekonomi AB
Baker Tilly Helsingborg AB
Revisionsbyrån Andersson & Co i Bromölla AB
Redovisning & Utbildning i Kristianstad AB

Utmärkelsen Årets Tillväxtbyrå 2020, Skåne län, går den revisions- eller redovisningsbyrå i länet som det senaste räkenskapsåret ökat omsättningen snabbast, och samtidigt ökat vinsten. Priset bygger på en undersökning av kreditupplysningsföretaget UC och delas ut av Revisionsvärlden samt programvaruföretagen Agoy och 24SevenOffice på nätverksträffen ByråLunch.

Byrålunch i Malmö hålls den 14 oktober i historiska Kockska huset (Västergatan 2a ). Läs mer och anmäl dig kostnadsfritt här.

Måns Edén

[email protected]